• (0799) 385 790
  • contact@armoniavietii.com

Avem iarna bogata si este minunat!

Blog > Avem iarna bogata si este minunat!

Avem iarna bogata si este minunat!

admin Jan 12, 2017 0 316

In sfarsit, avem Iarna. O iarna frumoasa, maiestuoasa, apriga, crancena, bogata in maretia ei de Craiasa a Naturii care ingheata Totul ca sa dezghete apoi surata ei Primavara. O Iarna care distruge cu gerul ei bacterile, virusii, microbii care, in lipsa lui se fac cam de a 4a, a5a generatie si nu mai pot fi controlati. O iarna care ne ingheata obrajii si ne pune sangele in miscare si “termostatul” natural din noi care, in lipsa iernii devine lenes si ne scurtcircuiteaza metabolismul prin nefunctie.

Este o Iarna superba ca din povestile copilariei mele si Abecedarele din anii 70. O sa avem ce manca la vara datorita acestei ieri minunate! Pamantul si-a primit hlamida alba de la Craiasa Zapezii pentru a-si imbraca ogoarele, gradinile, pentru a asigura umiditatea solului in care deja stau ca si coconii culturile de primavara. Toata natura este bucuroasa numai oamenii sunt morocanosi si infricosati de stirile apocaliptice care imbacsec imaculatul, puritatea si utilitatea iernii prin intunecarea mintilor si indobitocirea noastra.

Confortul spala mintile, ucide vointa oamenilor de a lua lucrurile asa cum trebuie sa fie: iarna este iarna si asa a fost tot timpul. Strabunicii si bunicii mei aveau animale si casute din chirpici. Cadea ninsoarea pe ei si nu se lasau, isi croiau tunel prin nameti, mai ieseau si prin hornul casei si nu se lasau. Isi mancau proviziile, isi aduceau gainile in holul casei, isi hraneau boii si vitele, isi beau plantele de leac si isi duceau mai departe traiul, ba ne mai aduceau si noua la oras cate ceva de ale gurii. Una doua ne trezeam cu ei cu desaga in spate ca voinicii din poveste. Am invatat de la ei si parintii mei tenacitatea de a nu te lasa, de a nu renunta, de a pune mana pe cazma,  de a rabda dar de a nu fi lenes si vaicaret. Ca altfel esti ca si mort.

Confortul este bun cat iti pastrezi si simturile de supravietuire  dar si bunul simt . Cat nu iti distruge mintea consumatorismul si apocalipsa promovata de media.  In afara acestui confort de mucava, sta VIATA REALA.  In care firesc, sunt si cele 4 anotimpuri. ale minunatului taram numit Romania.  Si in care traiesc multi oameni care se bucura de aceasta minunata iarna! Si care nu isi trateaza copii ca pe puii de ferma. De aia sunt copii palizi, plapanzi, bolnaviciosi si fara vlaga. Pentru ca nu sunt lasati sa se bucure de iarna decat in weeked cand sunt dusi cu masinile la plimbare.

Ce crestem? Ce am devenit? Ce este cu noi?

Este Iarna si iubiti-o! Dmnezeu inca ne iubeste si ne pastreaza cvartetul anotimpurilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *