• (0799) 385 790
  • contact@armoniavietii.com

Gimnastica perianala si Echilibru Hormonal

Blog > Gimnastica perianala si Echilibru Hormonal

Gimnastica perianala si Echilibru Hormonal

admin Jul 14, 2017 0 579

 

                    

          Lucrand cu multe femei care au diverse probleme, de la a fi bolnave, supraponderale, insomnii, stari de irascibilitate, dureri  nu doar de menstruatie ci toata gama de dureri posibile, pana la a manca incontinuu dulciuri, a fi infertile, a-si refuza sexualitatea, suparate pe viata, canceroase…am simtit ca trebuie sa invat mai mult decat stiu, pentru a le ajuta holistic. Si nu doar pe ele ci si pe barbatii de langa ele, caci ei sunt primii beneficiari fericiti sau mai putin fericiti a ceea ce sunt aceste femei.

Asa ca ieri, m-am dus la cursul de Gimnastica Perianala a minunatei Emese Magdas. Intr-o atmosfera placuta, intima in cadrul Centrului Pronatalita din Bucuresti,  alaturi de minunatele mele colege Valentina si Adriana, am petrecut 4 ore intre femei care vor sa invete sa isi asculte corpul, sa invete ce pot sa faca pentru a-l tine in echilibru indiferent ca in noi se naste o viata, sau se instaleaza o premenopauza, cum sa ne bucuram de sanatate si sexualitate indiferent de varsta si mai ales ce sa facem pentru a fi  fericite in viata de cuplu, tinand departe degradarea fizica, psihica, energetica.

         Firesc, am inceput cu planse anatomice si informatii si explicatii concise despre muschii nostrii striati si netezi din aparatul genital si renal. Am inteles ca aceste parti din organismul nostru sunt un tot unitar in angrenajul numit corp si ca disfunctiile si problemele de sanatate atat fizica cat si mentala sunt cauzate de faptul ca noi ca femei nu dam atentia cuvenita sustinerii acestor organe.  Aceleasi probleme le au si barbatii numai ca ei sunt altfel construiti si sustinuti natural de functia speciala a testosteronului dar si acestia  trebuie sa traiasca in echilibru hormonal caci degradarea lor este brusca si cu afectare directa in functia cardiaca si renala cand acest izvor de hormoni inceteaza.. Exact ceea ce gasesc eu la testarile de sanatate pe biorezonanta. Totul se leaga cu rost.

              

             Dupa care am trecut la exemplificari din problematica noastra feminina: dureri la menstruatie, menstruatie prelungita sau lipsa, chisturi, fibroame, utere fibromatozate, prolapsuri, hernieri, noduli, cat si la provocarea de a naste si mai ales a pregati o nastere. Cat de usor este sa le previi sau sa corectezi aceste probleme depinde de atentia fiecarei femei indreptata catre ea, in a face corectie in Stilul de Viata si minim 10 minute de exercitii zilnice pe zi pentru dezvoltarea si intretinerea muschilor pelvi-perineali, pentru a dezvolta putere, coordonare, flexibilitate, tonus la nivelul testurilor pelvice. Aceste tesuturi sunt sursa vietii dintr-o femeie, o ajuta la a fi sanatoasa, la a da nastere, la a avea incredere si stima de sine, in a se bucura de sexualitate si a o tine in balans hormonal corect toata viata.

            Sub indrumarea tehnica dar plina de caldura, experimentata in cei 10 ani de lucru cu femeile, Emese Magdas ne-a pus la munca la propriu, fiecare pe salteluta ei, explicandu-ne pas cu pas cele 8 exercitii minime de baza, pentru tesuturile noastre pelvice care sunt o uzina. Uzina vietii. Si le-am facut foarte bine, ne-am incalzit atat la propriu cat si in tesuturile pelvice, am ras, am glumit, am inteles ca suntem diferite ca manifestare desi avem acelasi planseu pelvian, am facut poze si ne-am redescoperit ca femei care au in permamenta ceva de oferit si invatat. Caci ce poate fi mai minunat sa intelegi ca desi ai 25 de ani, sau 30 de ani sau 50 de ani, inca nu ai ajuns la limita vastitatii tale feminine si ca ea de fapt nu se termina niciodata? Si ca Esenta Feminina este izvorul perpetuarii vietii, a frumusetei si puritatii pe pamant.

           Emese Magdas e terapeut de Echilibru Hormonal si trainer Gimnastica Intima. Are un vis: sa formeze un grup de femei specializate sa lucreze cu alte femei. Femei care sa iubeasca ceea ce fac si sa contribuie astfel la minunata maretie a unei femei – de a crea si duce viata in sanatate, armonie, echilibru nu doar pentru ea, ci pentru toti cei care exista in jurul ei. La visul ei, eu raspund PREZENT!

      Multumesc Magdas, pentru binecuvantarea ca esti, te-am intalnit si invat si de la tine!

Bibliografie:

  • note curs Gimnastica Perianala cu Emese Magdas
  • poze arhiva personala
  • http://life-balance.ro/emese-magdas/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *