• (0799) 385 790
 • contact@armoniavietii.com

Multi-reflexologie DIEN CHAN

Multi-reflexologie DIEN CHAN

 

Multi reflexologia DIEN CHAN ( Face Diagnostis – Cybernetic Therapy) este o metoda vietnameza de preventie, diagnostic si tratament, pusa la punct la inceputul anilor 80 de Profesorul Bui Quoc Chau, acupunctor si cercetator in medicina traditionala orientala.

Aceasta metota este cunoscuta in 35 de tari si sub numele de “Reflexologie faciala DIEN CHAN ( fara ace), fata fiind considerata ca un pupitru de informatii si control al tuturor activitatilor organismului. In Vietnam, peste 4 milioane de persoane au fost tratate cu ajutorul acestei terapii, in special in centrele umanitare.

Academia de Medicina Traditionala Chinezeasca din Pekin a recunoscut DIEN CHAN-ul ca terapia orientala cu efectele cele mai rapide iar Centrul Albert – Schweitzer – Haus din Germania, a decernat Profesorului Bui Quoc Chau “Diploma de Recunostinta” pentru binefacerea adusa populatiei mondiale.

DIEN CHAN-ul se poate efectua pe intregul corp, nu doar la nivelul fetei, prin stimularea zonelor sensibile in zone reflexe ce sunt in corespondenta cu toate organele avand specificul ca se face cu ajutorul unor “unelte” si in unele situatii se aplica si moxa.

In Tehnica DIEN CHAN exista cateva sute de scheme de tratament, si se combina intotdeauna cu reflexo – drenajul care se face obligat in fiecare sedinta cu ajutorul uneltelor specifice..

Acest Reflexo-drenaj in tehnica DIEN CHAN nu are contraindicatii, contrar drenajului limfatic efectuat manual.

Efectele drenajului DIEN CHAN constau in: regleaza sistemul nervos; regleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala; calmant; faciliteaza somnul; amelioreaza irigatia cerebrala; antialergic; antispasmodic; lubrefieaza articulatiile; creste libidoul; dezintoxicare generala; regleaza secretiile, transpiratia, saliva si urina; regleaza sistemul limfatic si nivelul de globule albe; intareste pielea si muschii, creste energia QI.

Pe langa faptul ca el creste eficacitatea tratamentului DIEN CHAN este indicat in mod special in: astm; angina; constipatie; colesterol; gripa; hipertensiune; eczema; edeme; obezitate; dureri de spate; sciatica; dureri de cap; stare de ebrietate; rematism; bronsita; sinuzita; infectii urinare.

DIEN CHAN se poate lucra si pe animale, cu rezultate foarte bune.

In ce constau sedintele de DIEN CHAN:

 1. prima sedinta dureaza in general 1-2 ore, in functie de persoana care se prezinta. In prima sedinta se face o anamneza si un diagnostic pe specificul situatiei, si o fisa de pacient. Se aplica in aceasta sedinta drenajul reflexo Dien Chan si 2-3 scheme de tratament. Pretul unei astfel de sedinte este de 150 lei.
 2. in prima sedinta, persoana este invatata sa isi faca singura acasa, 12 masaje de dimineata si 2 de seara, care constau in gesturi simple care stimuleaza ochii, rinichii, ovarele, prostata, plamanii, frecventa respiratorie, echilibreaza corpul, urca energia, stimuleaza coloana vertebrala, creierul, glanda tiroida, organele interne, sistemul nervos si digestiv, sistemul urinar, hormonal, foarte eficace in combaterea constipatiei, incalzeste corpul, combate oboseala, efect antirid, combate anxietatea, regleaza glanda tiroida, da curaj, stimuleaza circulatia sangvuina la nivelul scalpului, pune ideile in ordine, stimuleaza enzimele, combate mictiunile pe timpul noptii, etc.
 3. persoana va pleca cu recomandari fie de corectie in nutritie, fie de tratament natural, fie de recomandari alte terapii alternative, in functie de specific si ce i se potriveste.
 4. la 3-4 zile, se va repeta sedinta de tratament, in baza fisei.
 5. in functie de caz si de evolutie, sedintele vor fi specifice, si plata pentru acestea la fel
 6. Tehnica DIEN CHAN se poate combina cu orice alta terapie alternativa, intrucat o potenteaza. Rezultatele sunt spectaculoase, putandu-se lucra si in chisturi, cheaguri, rani, cicatrici, tumefactii, deficiente imunologice, paralizii, toxicitate foarte mare, dependente, sevraj, organe amputate, extirpari de organe, nasteri, travaliu, dureri de orice natura, insomnii, traumatisme, etc.
 7. In mod specific in DIEN CHAN exista protocol pentru adictii, din practica celor care sunt experimentati in aceasta tehnica, in 60% – 70% din cazuri, persoanele inceteaza consumul de alcool sau tutun.  Si daca se reapuca de obicei, dureaza cam 5-6 luni.  Totul depinde si de schimbarea Stilului de Viata a persoanei care cere acest protocol, intrucat  necesita si o “reeducare” morala si sociala pentru a pastra beneficiul protocolului aplicat.  Acest protocol dureaza in jur de cca 3 ore si este nevoie doar de o singura sedinta. Persoana care doreste protocolul pentru inlaturarea dependentei de alcool, va fi insotita sau i se va aplica la domiciliul acesteia in prezenta familiei. Costul acestei sedinte este de 350 de lei. La fel si pentru protocolul pentru inlaturarea dependentei de fumat, aceasta putandu-se efectua oriunde.
 8. La fel, in DIEN CHAN se poate lucra pe dependenta de a manca, respectiv reducerea apetitului. In aceasta situatie, se va respecta protocolul initial+ protocoale specifice,  sedintele vor fi temporizate, se va lucra si cu plasturi specifici pe zone de auriculoterapie, sunt necesare mai multe sedinte, depinde.

In DIEN CHAN se aplica principiul relativismului “TUY” (DEPINDE). El consta in:

 • in medicina “totul este relativ” ca si in Univers.
 • nu exista un “instrument” perfect ci instrumente care se potrivesc la o situatie. Ce este bun azi s-ar putea sa nu mearga si maine.
 • toate formulele de tratament, toate schemele sau punctele sunt relative si nu sunt permanente.
 • adaptari posibile pentru fiecare caz, pentru fiecare stadiu al bolii sau in functie de starea persoanei.
 • ca intr-un Caleidoscop cu mai multe oglinzi, o singura miscare poate aduce mai multe schimbari.
 • valoarea unui lucru depinde de relatia lui cu mediul inconjurator.
 • totul evolueaza, nimic nu este static in timp si spatiu.
 • “Toate drumurile duc la Roma” – in DIEN CHAN exista multiple posibilitati de tratament.

Potrivit valorilor umanitare si morale care stau la baza Tehnicii DIEN CHAN, periodic, voi face Ateliere DIEN CHAN de 2-3ore, in cadrul carora, voi oferi personelor interesate informatii de constientizare legate de educatia in sanatate, voi aplica sedinte de drenaj limfatic in stil DIEN CHAN si protocoale minimale in functie de nevoia celui din fata mea.

Toate aceste activitati vor fi anuntate din timp, pe pagina mea de facebook  https://www.facebook.com/ArmoniaVietiiRo/  si pe blogul din acest site.

BIBLIOGRAFIE:

 • Curs de Multi-reflexologie DIEN CHAN – Bucuresti, 7-12 august 2017 -curs intensiv in premiera in Romania,  predat de  formator reflexolog acreditat de Academia DIEN CHAN din PARIS, dna Brindusa Fekete
 • www.academiedienchan.com
 • “Le Dien Chan” – carte scrisa de Professeur Bui Quoc Chau
 • “150 Schemas de Traitement en Dien Chan” – carte scrisa de Professeur Bui Quoc Chau
 • ” Schemas de similitudine de forme et de multireflexologie en Dien Chan” – carte scrisa de Professeur Bui Quoc Chau