• (0799) 385 790
  • contact@armoniavietii.com

Remedii florale Bach

Remedii florale Bach

Remediile florale Bach au fost descoperite de dr. Edward Bach, talentat medic, homeopat si bacteriolog britanic (1886 – 1936).
El si-a dedicat viata descoperirii celor 38 de remedii din flori salbatice, neotravitoare. Fiecare din cele 38 de remedii este corelat cu o stare mentala specifica, o dispozitie de personalitate sau temperamentala negativa, care adesea se dovedeste a fi adevarata cauza psihosomatica in distrugerea echilibrului fizic si mental al unei persoane.
Cunostintele homeopatice ale dr. Bach in privinta plantelor, studiul asupra naturii si marea sensibilitate l-au indreptat pe drumul descoperii primelor 19 remedii. Apoi, in ultimii doi ani de la stabilirea in Mount Vernon, el a descoperit si celelalte 19 remedii.
Dr Bach a considerat ca in laboratorul naturii putem gasi raspuns si ajutor la suferintele noastre. Dr. Bach spunea “vreau sa il fac atat de simplu ca aceasta: mi-e foame, ma duc in gradina sa iau o salata pentru masa. Sunt bolnav si imi e teama, am sa iau o doza de Mimulus (Cretisoara)”
Trecand printr-o experinta dramatica, dr. Bach a constatat ca starea sufleteasca si motivatia pot avea efect direct si regenerator asupra sanatatii. De aceea in procesul de prevenire a bolii si vindecare, accentul trebuie sa cada pe suflet, minte si emotii, unde se initieaza de fapt prima unda aducatoare de imbolnavire, dar si de refacere.
Remediile florale Bach contin forta vitala din planta. Proprietatile vindecatoare ale unei flori rezida in forta vitala a acesteia, in influenta sufletului sau spiritului plantei respective.
Remediile ne ajuta sa ne ajutam pe noi insine. Nu trebuie sa va ganditi la ele ca la niste medicamente, ci ca la o parte din viata noastra. Luati-le cand aveti nevoie de ele, asa cum ati manca cand vi se face foame sau ati bea apa cand va e sete. Ele nu actioneaza prin atacarea bolii, ci prin inundarea trupurilor, mintii si sufletului nostrum cu vibratii minunate ale naturii noastre superioare, boala topindu-se ca zapada sub soare.
Ganditi-va ca aveti o casa frumoasa, si firesc, va inconjurati de flori in casa sau in afara ei. Ce ar fi viata noastra fara o gradina cu flori? Cum va creste sufletul si vibreaza mintea la asa spectacol? Sa va admirati si mirositi gradina in orice zi, in orice anotimp? Este ca o plimbare fara sfarsit pe aleile parcului sau in inima Mamei Natura. Asta fac remediile florale Bach: va inunda viata cu energia subtila a naturii. Si toti avem nevoie de asta, caci suntem energie inainte de toate. Cand ne pierdem sau ne risipim aceasta energie, ne imbolnavim, murim. Si sufletul este primul care se imbolnaveste, dar si primul care isi revine cand primeste in administrare aceste remedii.
Intre emotii si boala exista o relatie de cauzalitate si precedent, respectiv dezechilibrele emotionale preced si determina boala fizica, prin slabirea sistemului imunitar si a vitalitatii. Tot ceea ce nu reprezinta o stare de pace, bucurie si iubire, are efect direct asupra mecanismelor de aparare ale organismului care, incep sa semnalizeze.
Daca ignoram aceste semnale, fluctuatiile sufletesti se vor manifesta in plan fizic, ca sa fie mai evident mesajul. Afectiunile fizice sunt de fapt, ultima forma de manifestare a unei dezordini mult mai profunde din corpul nostru. Asadar, primele verigi ale mecanismelor de aparare ale organismului sunt slabite de perturbarile emotionale si de trairile asociate unor defecte de personalitate. Toate acestea in final, influenteaza nefavorabil sistemul neuro – endocrin, diminuand forta de aparare a organismului si pregatind terenul pentru instalarea diferitelor afectiuni, in functie de predispozitii.
Dr Bach – in cartea sa “Heal Thyself” (Vindeca-te singur) – spunea ca prevenirea si vindecarea bolii poate fi aflata descoperind ceea ce este rau in noi in sine si eradicand acest defect prin dezvoltarea calitatii care il va distruge, nu prin lupta impotriva raului, ci prin aducerea unui asemenea flux al calitatii opuse, incat raul din noi va fi natura din fiinta noastra.
Fiecare fiinta vie are nevoie de echilibru. Avand in mod constant sentimentul implinirii si al armoniei, fiecare fiiinta vie este strabatuta astfel, de forta interioara si iubire pentru intreaga creatie a universului.
In ce consta o sedinta?
Persoana isi va povesti singura suferintele cu propriile cuvinte. Acesta poate fi intrerupt daca va fi necesar pentru a clarifica sau accentua un fapt important in timpul relatarii. Unii oameni sunt usor de ascultat, in maxim 15 minute, dar altii pot fi mai dificil de inteles si aprofundat. Asadar sedinta poate fi mai lunga, depinde pe fiecare. Printr-un proces de eliminare si intrebari, in final se aleg remediile corespondente situatiei descrise, cam 5-7 maxim.
Remediile se creeaza pe loc, se pun in sticluta cu pipeta sau pulverizator, ce contine apa in care se pun remediile alese. Din aceasta sticluta cu remedii, se vor face aplicari zilnice, un minim de 4 picaturi de 4 ori pe zi, direct in gura sau in putina apa. Nu au contraindicatii, nu au efecte adverse, nu sunt placebo, dar fiecare va trece prin eliberarile emotionale aferente. Unii pot avea accese pe plans, eruptii cutanate, dureri de cap, disconfort abdominal, etc etc. Nu sunt obligatorii, dar sunt firesti. Asa cum boala a intrat in corp, asa va fi iesi. Suntem unici si reactiile noastre sunt unice.
Fiind purtatoare de energie, sticlutele cu remedii nu se vor tine langa surse de radiatii: televizor, telefon, calculator, cuptor cu microunde, aparate electrocasnice.
Un set de remedii ajunge pentru un tratament cam de 3 saptamani, dupa care este nevoie de alta sedinta de reevaluare, pentru ajustarea remediilor in functie de registrul emotional schimbat in perioada de tratament. Remediile actioneaza pe principiul “foitelor de ceapa” corectandu-se ulterior, ceea ce apare la iveala din persoana in cauza si care este ascuns de fapt intelegerii initiale.
Uneori un singur set este suficient, alteori se poate ajunge si la mai multe seturi de remedii, totul depinde de evolutia celui in cauza. Nu exista un tipar.
Remediile actioneaza minunat si asupra copiilor, animalelor de companie, plantelor.
Lucrez deja cu stari emotionale ale animalelor de companie si raman uimita la fiecare astfel de suflet ajutat. Remediile florale Bach corecteaza: anxietatea, preluarile starilor de boli de la stapani, frica de zgomote, socurile post traumatice, frica de tratamente, depresiile cauzate de batranete, schimbare loc, abandon, pierderea stapanului, etc etc.

In semn de recunostinta si multumire minunatei doamne profesor, Claudia Cabat – Trainer international si instructor autorizat in metoda Remediilor Florale Bach – http://www.remediiflorale.ro/ si firesc, dr. Edward Bach – care a descoperit acest sistem de terapie pentru a-l pune la dispozitia oamenilor si pe care l-a impartasit tuturor cu deosebita generozitate si constiinta a binelui, ramanand astfel nemuritor.