• (0799) 385 790
 • contact@armoniavietii.com

Teste nutrigenetice de ultima generatie

Teste nutrigenetice de ultima generatie

Schimba-ti destinul cu ajutorul nutrigeneticii

Ca tehnician nutritionist, am invatat cat de vital este rolul nutritiei in viata oricarui organism viu.

Cu cat mancam hrana adecvata care sa aduca in sistemul celular toti nutrientii de care celula are nevoie pentru a se reconstrui mereu pe durata vietii, cu atat viata se mentine in acel organism, fara a se creea dezechilibre majore care sa duca in stari de boala.

De fapt, cei care ma cunosc stiu ca asa abordez fiecare persona care vine spre mine. Asa fac cu fiecare indiferent ca persoana respectiva este sanatoasa si doreste sa faca preventie, ori ca are deja o stare de boala instalata asupra careia lucrez prin a schimba Stilul de Viata defectuos care a dus la asta si a face corectiile de rigoare in hrana metabolismului celular.

In toate situatiile, am remarcat unicitatea noastra ca individ care raspunde diferit la aceeasi stimuli, indiferent ca tin de hrana, de mod de viata sau interventii/medicamente/tratamente alternative.

Aparent suntem la fel, dar real suntem total diferiti. Si povestea incepe de la amprenta genetica a fiecaruia dintre noi, peste care am adaugat fiecare Stilul de Viata personal.

Azi, nutritia epigenetica este medicina de precizie si nu mai poate fi ignorata. ADNul nostru este diferit si in aceeasi situatie, raspunsul corpului este absolut diferit.

Nutrigenetica

Femei care pierd sarcini sau devin infertile,  tratamente medicamentoase la care unii raspund diferentiat, cresterea in greutate si diete haotice, procese tumorale instalate aparent din senin, oameni care incearca sa faca sport, dar genotipul lor ii duce exact in opozitie fata de asa ceva pentru ca de fapt nu li se potriveste asta, sunt doar cateva exemple din modul personal in care Natura ne-a creat si fata de care o testare nutrigenetica este binevenita tocmai pentru a gasi fereastra de interventie exacta in metabolismul respectiv, la timp. Sau cand inca mai e timp…

Valoarea vietii noastre sta in alegerea constienta de a sti ce este cu noi si de a ne cunoaste cum functionam, la ce raspundem, si ce putem face sa avem usurinta cu sanatatea noastra si mai ales ce raspundere avem fata de urmasii nostrii carora, prin stilul nostru de viata le transmitem niste caractere.

Firesc, avem libertatea de a alege sa traim constienti sau inconstienti si/sau sa nu ne pese.

Nu putem pune  bolile noastre in gestiunea medicilor. Nu sunt zei. Sa ne faca ei bine si noi sa traim haotic, ca ii avem pe ei si cerem tot de la ei. Asa contribuim la cresterea unor costuri cu sanatatea noastra, la ingreunarea unui sistem si la o perspectiva nu tocmai buna a noastra ca popor.

Dar putem sa alegem sa traim responsabil, cu ceea ce mancam, cu ceea ce facem pentru noi, cum alegem sa ne desenam viata fiind ajutati de un corp medical, de un corp de nutritionisti, terapeuti si alte specialitati care lucreaza holistic pentru mentinerea vietii si a sanatatii oamenilor.

In acest sens, recomand testele nutrigenetice de ultima generatie de la Advanced NGx si testele nutrigenetice GenetX ( configuratii ale testului AdvancedNGx). Acest test este rezultatul unei experiente acumulate de mai bine de 16 ani in domeniul cercetarii academic din domeniul nutrigeneticii/nutrigenomicii in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase universitati din SUA, The University of North Carolina at Chapel Hill.

Ce face acest test?

Este un test de ADN din saliva persoanei care doreste sa afle cum sa devina cea mai buna versiune a sa pana la sfarstul vietii, fara suferinta, fara boala si cu posibilitatea de a-si face preventie in sanatate, inclusiv pentru urmasi, in cazul in care doreste sa procreeze.

Avantajele unice ale testului nutrigenetic, care il recomanda sunt:

 • numarul cel mai mare de gene (97) si variatii genetice incluse (387)
 • singurul test nutrigenetic care foloseste un algoritm de interpretare inovator, bazat pe analiza haplotipurilor si a interactiunilor gena-gena
 • furnizeaza cantitatile (praguri) zilnice de nutrienti necesari, conform profilului genetic personalizat
 • singurul test nutrigenetic ce furnizeaza cantitatile zilnice de nutrienti necesari pentru femeia insarcinata
 • posibilitatea de a fi personalizat (pachete/configuratii diferite) in functie de interesul pacientului/medicului/nutritionistului
 • singurul test nutrigenetic realizat prin secventiere (Next Generation Sequencing, ceea ce ii confera cea mai mica rata de fals pozitive si fals negative)
 • posibilitatea, datorita secventierii, de a avea un screening de acuratete
 • ELABORAT PENTRU RASA CAUCAZIANA / POPULATIA DIN EUROPA

Cu ce te ajuta testul nutrigenetic?

“Cunoaste-ti genele pentru ca sa stii CE si CAT sa mananci, pentru a nu te imbolnavi!”

Fiecare dintre noi are nevoi nutritionale diferite si pentru a fi la fel de sanatosi, fiecare din noi trebuie sa manance un pic diferit fata de celalalt.

Acest test identifica modul in care noi diferim genetic unul fata de altul si stabileste tinte nutritionale specifice, in functie de variatiile genetice identificate.

Testul nutrigenetic ne ajuta sa stim care sunt valorile personalizate de nutrienti. Astfel vom sti sa actionam corespunzator pentru a nu avea deficite nutritionale, scazand riscul instalarii unor dezechilibre metabolice, implicit riscul aparitiei diverselor boli.

Beneficii pentru tine

NutrigeneticaFiecare om are cerinte nutritionale diferite si particulare, in functie de structura genetica pe care o are.

Daca iti cunosti aceste tinte pe care trebuie sa le atingi, scazi riscul de instalare a unei boli ce vine din aceste deficite nutritionale.

In plus, te ajuta sa iti mentii si sa-ti optimizezi starea de sanatate pe termen lung.

In anumite cazuri, cand boala s-a instalat deja, te ajuta sa ai un management nutritional corespunzator profilului tau genetic, cu reducerea simptomelor si semnelor bolii.

In acelasi timp, aduce si beneficiu societatii, in sensul ca prin testarea nutrigenetica se poate preveni aparitia unor boli sau se poate optimiza tratamentul medical folosind mijloace specific nutritiei personalizate, iar societatea scade semnificativ costurile in materie de cheltuieli medicale.

Alt avantaj este pentru medici, care vor sti cum sa isi monitorizeze pacientii pentru a preveni mai eficient aparitia unor boli.

Cum faci testul?

Testul consta in prelevarea unei probe de saliva in mediu steril. Aceasta se trimite la laboratorul din State.

Dureaza 7-8 saptamani pana la elaborarea raportului individual.

Acest raport se inmaneaza clientului, pe mail si la final se face interpretarea de specialitate a nutrionistului/medicului in caz.

Testul nutrigenetic se face o singura data in viata.

Pachete testare nutrigenetica

Optiuni de teste pentru tine, in functie de ce doresti sa obtii

Sunt mai multe pachete in cadrul acestui test si fiecare alege in functie de ce are nevoie sa stie:

HEALTH & FERTILITY

– fii sanatos, creste rata de succes sa ai copii – 740 euro

Acest pachet este pachetul de sarcină și alăptare, care este de interes pentru femeile însărcinate sau pentru cele care doresc să aibă un copil, inclusiv pentru viitorii tați, fiind relevant pentru diminuarea riscurilor de malformații sau ale altor tulburări după naștere ale nou-născutului, asociate unei nutriții inadecvate în timpul sarcinii sau al alăptării.

PREGNACY & BABY CARE

– dezvoltarea optima a copilului depinde de ceea ce mananci – 670 euro

SMART & SLIM & HEALTHY LIFE

– informatia necesara pentru o dieta personalizata. Afla impactul efortului fizic asupra metabolismului tau – 700 euro

Acest pachet este pentru adulții sănătoși și stabilește ținte nutriționale foarte exacte, în funcție de variațiile genetice.

SCREENING

– evaluarea riscului de cancer si alte boli cu substrat genetic pentru populatia europeana – gratis

Acest pachet oferit gratis face o pretestare generală pentru variațiile genetice implicate în alte boli, unele dintre ele foarte grave și care nu țin de nutriție.

S-a decis aducerea acestei noutăți pe piața românească tocmai pentru că există o lipsă totală a ceea ce mediul medical numeste screening genetic.

METABOLIC BALANCE

– mentine-ti sanatatea prin prevenirea si tratarea tulburarilor metabolice prin intermediul nutritiei personalizate – 670 euro

Acest pachet se referă la riscul în funcție de variațiile genetice pentru anumite dereglări, dezechilibre metabolice.

SPORT

– afla capacitatea de a sustine efort fizic, practica sporturi si afla riscurile metabolice la care esti expus – 670 euro

Acest pachet este pentru sportivi si pentru cei care sunt activi fizic.

Aceste pachete se aleg in functie de situatia in caz, iar la fiecare din ele primesti gratuit screeningul pentru evaluarea riscului de cancer si boli cu substrat genetic.

Ce ai de facut?

Ma contactezi la 0799 385 790 sau la contact @ armoniavietii. com si te te ajut sa alegi in functie de situatia ta.

 


BIBLIOGRAFIE:

 • suport curs “Nutritia de Precizie – Utilizarea nutrigeneticii in definirea nevoilor nutritionale individualizate” – 22-26.10.2018 – sustinut de dnul Prof dr. Mihail Niculescu (SUA), coordonator dna Prof.Univ.Dr. Luiza Spiru, in colaborare cu International Foundantion ANA ASLAN in organizarea GenetX Romania.
 • genetx.eu